Beveiliger aan het woord:
Daisy

Vandaag trappen we af met ons nieuwe item: 'Beveiliger aan het woord'. In dit maandelijks terugkerende item laten we onze beveiligers aan het woord over hun werk in de beveiliging. Wat vinden zij nou zo leuk aan het werken in de beveiliging? Lees verder en kom het te weten!

Daisy Wissink, 21 jaar en vanaf mei 2018 werkzaam als beveiliger bij 1Alert Flexgroup, heeft nooit de wens gehad om beveiliger te worden. Ze wilde, zoals veel jonge vrouwen, kraamverzorgster worden. Pas toen ze op vrijwillige basis als steward bij de Graafschap aan de slag ging veranderde dit. "Ik zag al die beveiligers rondlopen en vanaf dat moment wist ik dat ik ook beveiliger wilde worden". Vier jaar heeft Daisy als steward met veel plezier bij de Graafschap rondgelopen en in de tussentijd is ze de opleiding beveiliging gaan doen.

Na haar opleiding is ze bij 1Alert terecht gekomen. "Een werkgever die", zoals ze zelf zegt, "rekening houdt met hun werknemers, wat hun interesses en hobby's zijn. Zelfs als er problemen zijn in de privésfeer kun je bij ze terecht om erover te praten en (indien mogelijk) op te lossen. Dit, maar ook het feit dat 1Alert hun werknemers niet als 'nummertjes' ziet en de mensen van de planning én directie ons persoonlijk kent, maakt het fijn om er te werken".

Als beveiliger werk je op de meest uiteenlopende locaties en maak je veel mee. Daisy is dan ook van mening dat je aan het juiste adres bent bij 1Alert als je veel van afwisseling houdt. "Elke dag is anders, je gaat naar je werk en je weet niet van tevoren wat er die dag gaat gebeuren. Het werk bij 1Alert is gelukkig erg divers. Ik raak namelijk snel verveeld, maar dat heb ik bij 1Alert nog nooit gehad! De ene keer sta je in een winkel te werken, de andere keer bij een asielzoekerscentrum, en dan weer op een evenement.". Wat Daisy ook erg aanspreekt is dat wanneer je het ergens niet naar je zin hebt je dit aan kunt geven zodat er rekening mee kan worden gehouden.

Op de vraag welke beveiligingsopdrachten ze het minst leuk vindt antwoordt ze duidelijk, "Receptiediensten en winkelsurveillance vind ik helemaal niks aan. Ik zoek een uitdaging en die vind ik daar niet (genoeg)". Beveiligingsopdrachten waarvoor ze naar evenementen moet vindt ze erg leuk. Zo stond ze vorig jaar al op Pinkpop, een weekend dat ze niet snel zal vergeten. "Het waren lange diensten, maar ze waren ontzettend gezellig met alle collega-beveiligers. En in de avond nog een wijntje/biertje drinken om de dag na te bespreken, erg leuk!". Ook opdrachten op arrestantencomplexen spreken Daisy erg aan: "Daar kan wat gebeuren en daar ben ik naar op zoek".

Tegenwoordig zie je steeds meer vrouwen die ervoor kiezen om in de beveilig te gaan werken. Het is niet alleen een diverse baan, maar doordat je flexibel ingezet wordt is het goed te combineren met je (eventuele) gezinsleven. Daisy pleit dan ook voor meer vrouwen in de beveiliging: "Wij vrouwen werken vaak de-escalerend. Als je met agressie te maken hebt kan er soms beter een vrouw dan een man op de betreffende situatie afstappen om de boel te sussen. En hoe stoer is het om als vrouw te werken in de beveiliging?!".

Andere 1Alert beveiligers aan het woord ...

Over 1Alert Flexgroup

Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in beveiliging en veiligheid. Wij leveren beveiligers aan beveiligingsbedrijven voor het beveiligen van grote en kleine evenementen zoals sportwedstrijden, festivals en feesten. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar nieuw talent in de beveiliging!