Beveiliger aan het woord:
Daan

Vandaag laten we Daan Smid aan het woord over zijn werk als beveiliger. Wil jij weten hoe hij zijn werk bij 1Alert Flexgroup ervaart? Lees dan snel verder en kom het te weten!

Daan is 25 jaar en werkt alweer sinds juni 2014 als beveiliger bij 1Alert, een baan waarin hij zich nog steeds helemaal op zijn plek voelt. En dat terwijl hij als klein jochie helemaal niet de ambitie had om beveiliger te worden. De beslissing om de beveiliging in te gaan kwam doordat hij nog te jong was voor het voortraject van de politie. "Ik ben toen mijn zwager achternagegaan en 5 jaar later kan ik, nog steeds, concluderen dat ik helemaal op mijn plek zit!". Niet alleen in het beroep van beveiliger, maar ook bij 1Alert.

Daan heeft een goed gevoel bij 1Alert, dat is al snel duidelijk. "De flexibiliteit die zij bieden zie je niet bij veel werkgevers. Het is erg fijn dat ik makkelijk en duidelijk aan kan geven wanneer ik wel en wanneer ik niet kan werken, en dat de planning altijd hun best doet om hier rekening mee te houden". Dit is dan ook meteen één van de redenen waarom Daan iedereen aanraadt om bij 1Alert te komen werken. "De grote mate van flexibiliteit en de hoeveelheid locaties waar je kunt werken zorgen ervoor dat werken bij 1Alert leuk en afwisselend is. Ik ben geen persoon die lang op dezelfde locatie wil werken, maar doordat ik door mijn werk voor 1Alert op verschillende plekken kom krijg ik veel afwisseling en blijft het uitdagend werk. Gecombineerd met het tevreden maken van elke klant maakt werken bij 1Alert tot een top-baan!"

Net als Daisy, onze vorige "beveiliger aan het woord", vindt Daan het ook erg fijn dat er altijd iemand van 1Alert telefonisch aanwezig is die naar je kan en wil luisteren als je problemen hebt, of dit nu werk- of privé gerelateerd is. "Bij 1Alert hebben ze meteen een gezicht bij de naam".

Als we aan Daan vragen wat het raarste, leuke of grappigste is wat hij tot nu toe heeft meegemaakt als beveiliger reageert hij meteen: "Toen ik aan het begin van mijn opleiding op snuffelstage was bij een klus bij Paleis het Loo in Apeldoorn kwam er een vrouw aangelopen waarvan ik het ticket wilde controleren. Toen ik haar aansprak zei de dame in kwestie dat het voor haar niet nodig was waarna ze langs me heen liep. Direct achter haar legitimeerde een agent in burger zich en zei: "goed gedaan knul, maar dat is prinses Margriet". Dit zijn momenten die je niet snel meer vergeet!"

Op de vraag welke beveiligingsopdrachten hij het leukst vindt is Daan duidelijk: "Festivals zijn wel toffe opdrachten. Het zijn vaak lange dagen, maar de feestsfeer en de gezelligheid van de bezoekers helpen me dan de dag door!" En wat vindt Daan dan de minst leuke opdrachten? "Winkelsurveillance-diensten".

Dat een baan als beveiliger niet bestaat uit alleen maar leuke opdrachten is een gegeven. Het kan tenslotte niet altijd "feest" zijn. Maar voor mensen die twijfelen of werken in de beveiliging iets voor hen is heeft Daan de volgende woorden: "Ben je bereid te werken in het weekend, 's nachts en soms op feestdagen? Ben je standvastig, integer en kun je goed alleen werken maar ook in teamverband? Dan is beveiliging de job voor jou!" En dit geldt niet alleen voor mannen. Daan verwelkomt vrouwen graag in de beveiliging! Volgens hem werkt de aanwezigheid van vrouwen de-escalerend: "Ik heb al met meerdere vrouwen gewerkt in de beveiliging, de ene wat meer ervaren dan de andere, maar stuk voor stuk beveiligingsmateriaal die hun mannetje staan wanneer het nodig is!".

Andere 1Alert beveiligers aan het woord ...

Over 1Alert Flexgroup

Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in beveiliging en veiligheid. Wij leveren beveiligers aan beveiligingsbedrijven voor het beveiligen van grote en kleine evenementen zoals sportwedstrijden, festivals en feesten. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar nieuw talent in de beveiliging!