Beveiliger aan het woord:
Bas

Deze maand is Bas de "Beveiliger aan het woord". Bas is 25 jaar en alweer 7 jaar werkzaam bij 1Alert Flexgroup. "Ik ben begonnen als stagiair. Nadat ik geslaagd was voor de opleiding en als piketmedewerker gewerkt had, ben ik gedeeltelijk op de planning terecht gekomen".

Bas werkt fulltime bij 1Alert en is heel tevreden over zijn werk hier. De laatste maanden combineert hij zijn werkzaamheden als planner met beveiligen en dat vindt hij een goede combinatie. "Het is net zomervakantie geweest dus werk ik de ene dag overdag op de planning en op een andere dag doe ik 's avonds beveiligingsklussen. Dat is het mooie van deze baan!".

Net als zoveel collega's was het niet Bas zijn jongensdroom om de beveiliging in te gaan. Hij was aan het werk als monteur mobiele werktuigen toen zijn werkgever hem na een paar maanden ontsloeg. "Uit noodzaak ben ik toen de beveiliging in gegaan, maar snel vond ik dat hartstikke mooi! Ik heb er nog geen moment spijt van gehad! En de combinatie die ik hier bij 1Alert kan maken tussen planning en beveiliging is gewoon prettig. Ik heb geen voorkeur dus dit is perfect!".

Dat 1Alert Flexgroup hierbij op zijn pad is gekomen maakt het alleen nog maar mooier vertelt hij. "De flexibiliteit van 1Alert zie je niet veel. Kun je een keertje niet werken dan is dit geen probleem en krijg je vrij, maar als je aangeeft dat je juist veel kan werken, dan kun je veel werken". Bas vindt ook, net als de voorgaande beveiligers aan het woord Daisy, Daan, John en Coen, dat er bij 1Alert goed naar je geluisterd wordt en hij vindt de open en goede sfeer erg prettig werken. "Het is hier echt een warm bad".

Voor Bas maakt het niet heel veel uit waar je hem als beveiliger inzet vertelt hij. Waar andere collega's een voorkeur hebben, vind Bas alles wel prima. "Het maakt mij niet heel veel uit waar ik moet werken als beveiliger. Door deze instelling ervaar ik juist veel afwisseling. De ene keer werk ik op een AZC en de andere keer bij een concert. Maar ... als je me bijvoorbeeld week in week uit op een AZC zou zetten vind ik er op een gegeven moment niks meer aan. Dat geldt ook als je me 40 uur per week op een evenement zou zetten. De afwisseling maakt dit werk zo leuk. Het is niet zo dat er een standaardprocedure is om zaken op te lossen. Je moet soms improviseren, want het is niet zo dat je een boek leest en daarna precies weet hoe beveiligingswerk in elkaar steekt".

Op de vraag wat Bas tegen mensen wil zeggen die twijfelen of ze de beveiliging wel in willen zegt hij "Kom gewoon eens meedraaien als servicemedewerker. Hier heb je geen papieren voor nodig en je krijgt toch een kijkje in de keuken. Het is de ideale manier om erachter te komen of de beveiliging iets voor jou is".

Na het lezen van dit interview enthousiast geraakt over het werk als beveiliger? Neem dan contact met ons op en meld je aan om bijvoorbeeld een dienst mee te draaien als servicemedewerker.

Andere 1Alert beveiligers aan het woord ...

Over 1Alert Flexgroup

Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in beveiliging en veiligheid. Wij leveren beveiligers aan beveiligingsbedrijven voor het beveiligen van grote en kleine evenementen zoals sportwedstrijden, festivals en feesten. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar nieuw talent in de beveiliging!