Beveiliger aan het woord:
Anneloes

We hebben weer een leuke dame weten te strikken voor het item 'Beveiliger aan het woord'! Haar naam is Anneloes Steunenberg en vandaag vertelt ze over haar werk als beveiliger. Ze is nog maar net 21 geworden (nog gefeliciteerd!), maar werkt toch al vanaf 2018 als beveiliger en vanaf mei 2019 bij ons.

Hoewel Anneloes nog niet heel oud is wist ze al van jongs af aan dat ze in de beveiliging wilde gaan werken. Haar uiteindelijke doel is werken in een gevangenis. "Door 1Alert heb ik vorig jaar al mee kunnen kijken bij arrestantencomplexen. Super interessant en divers werk."

Tot die tijd is ze enthousiast over haar werk als beveiliger bij 1Alert. "Je maakt veel mee en komt op veel verschillende plekken. 1Alert heeft me veel te bieden, er is veel werk, maar ook houden ze erg goed rekening met mijn wensen qua werk. Wat ik bijvoorbeeld wel of niet wil doen. Ik vind een opdracht voor objectbeveiliging waar uitdaging bij zit en waar wat valt te beleven erg leuk om te doen. Dan houden ze daar rekening mee. Van nachtdiensten ben ik niet zo'n grote fan, maar dat hoort er natuurlijk ook soms bij. Net zoals rare of aparte situaties tijdens het werk. Zo heb ik eens een naakte man moeten fouilleren op een festival. Dat was wel even raar haha! Gelukkig komt dat niet vaak voor en is het naast het serieuze beveiligingswerk ook af en toe lekker dollen met collega's onderling."

Daarmee komen we meteen bij de vraag wat volgens Anneloes de ideale karaktereigenschappen zijn van een goede beveiliger. "Nou, naar mijn mening moet een beveiliger goed met mensen om kunnen gaan, behulpzaam zijn en goed kunnen samenwerken. Daarnaast is het belangrijk om alert te zijn en een pro actieve houding te hebben. Herken je jezelf in deze eigenschappen, dan kom je er denk ik wel."

We leven en werken al ruim een jaar met het coronavirus en op veel gebieden in ons leven heeft dit een behoorlijke impact. Iedereen kent de verhalen van mensen die thuis moeten werken. We vroegen ons af hoe onze beveiligers hun werk ervaren sinds de coronacrisis. "Ik vind dat mijn werk als beveiliger en werken in de beveiliging tijdens de corona erop vooruit is gegaan. Er is bijvoorbeeld meer werk. Denk aan het winkelbeleid voor de deur en noodlocaties van AZC's. Dit heb ik allemaal extra gedaan en dat is dankzij de coronacrisis. Ik denk ook dat het werk blijvend zal veranderen door de coronacrisis. Zo zullen we denk ik meer verschillende opdrachten krijgen, wat dus meer werk oplevert."

"Ik zou dus ook jongeren zeker willen adviseren om voor de opleiding tot beveiliger te kiezen. Je kunt de opleiding binnen 2 jaar of minder afronden en meteen aan het werk. Er is namelijk altijd werk als beveiliger en dit zal in de toekomst alleen maar meer worden. Maar dat niet alleen, je komt te werken op heel veel verschillende locaties waar je weer met veel verschillende mensen werkt. Hier leer je van en je krijgt er ook veel mensenkennis van."

Andere 1Alert beveiligers aan het woord ...

Over 1Alert Flexgroup

Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in beveiliging en veiligheid. Wij leveren beveiligers aan beveiligingsbedrijven voor het beveiligen van grote en kleine evenementen zoals sportwedstrijden, festivals en feesten. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar nieuw talent in de beveiliging!